Om oss

Kraftklinikken ligger i Stavanger øst, med gode parkeringsmuligheter og kollektivtransport.

Vi har parkeringsplass til deg rett utenfor, samt flere parkeringsplasser rundt bygget. Tar du buss stopper nummer 4 rett utenfor bygget, busstoppet heter Avaldsnesgata.

Du finner oss i Kvitsøygata 10., 2. etasje. Inngang midt i bygget, opp en trapp eller bruk heisen. Vi gleder oss til å se deg!

Hvem er vi?

Vi er en tverrfaglig klinikk som består av kiropraktorer, fysioterapeut, massasjeterapeut og traumebehandler.

Kristian Fagerland 

Bestill time

Kristian er Kraftklinikkens katalysator og initiativtaker. Han er utdannet mikrobiolog og kiropraktor med videreutdannelse i funksjonell nevrologi. Kristian er opptatt av helhetlig helse og mener at stress er årsaken til all sykdom. «Mindre stress fører ikke bare til bedre helse, men også til en bedre tilstedeværelse, dømmekraft og en bedre verden».

Kristian er en erfaren terapeut. Han behandler det meste fra barn til godt voksne og pasientene hans kommer ofte langveis i fra for å få time. Han har god kompetanse på både menneskekroppen og hjernen. Barn og utvikling, toppidrett, traumebehandling, balanse systemet og samspillet mellom kropp, sinn og sjel er noen av Kristians interessefelt.

På fritiden er Kristian en engasjert og aktiv mann. Han bor med Pernille og til sammen har de 5 flotte barn og en hund. Slakkfisk, «Oppdag en ny verden» og Camp Storhaug er noen av av hans vellykkede prosjekter. Vi i Kraftklinikken er utrolig glade for å ha en så dyktig og kunnskapsrik behandler med oss her på huset.

«Et balansert stressnivå bidrar til mindre smerter, økt glede, mer selvinnsikt, større medfølelse og bedre samhold»

Johan Ramsøskar

Bestill time

Johan er utdannet kiropraktor fra Anglo-European College of Chiropractic i Bournemouth, England i 2017. Han har tidligere jobbet 4 år som kiropraktor i Stavanger, og 1 år i Egersund, før han var med å starte opp Kraftklinikken i 2022. 

Johan har en interesse for hodepiner, kjeveproblematikk og bekkenproblemer, men er selvfølgelig kompetent på rygg, nakke og ekstremitetsplager.  Han er svært opptatt av en helhetlig behandling, og vil alltid streve for at du har det best mulig. Johan er også utdannet innen idrettsmedisin, og har god erfaring med behandling av idrettsutøvere.

Pernille Wabakken

Bestill time

Pernille er Kraftklinikkens traumebehandler og massasjeterapeut, og er en av de som har startet opp Kraftklinikken. Hun har en holistisk tilnærming og er veldig opptatt av å se helheten hos mennesker. 

Massasje gis individuelt tilpasset til ditt behov. Det kan være avspenning, klassisk, shiatsu eller dyptgående massasje. En massasje for å hjelpe på såre muskler, roe ned, egentid eller komme ned i kroppen. Du velger hvor lang tid du ønsker på massasjen når du bestiller.

Traumebehandling gis som somatic terapi eller traumemassasje.

Traumemassasje er en individuell tilpasset massasje hvor man gjennom massasje får behandling for de områder hvor traumet har satt seg. Dersom traumet ikke har fått fullført sin reaksjon kan det sitte «rester» og spenninger igjen i områder som massasje kan hjelpe med å løsne. Traumemassasje er basert på samtale og observasjoner med klienten før eller under, eller begge deler av massasjen. En helhetlig behandlingsform som ser det hele mennesket.

Somatic terapi er en nevrobiologisk og kroppsorientert metode som er effektiv i behandling av traumer og stress. Det er individuelt hva som oppleves som truende, stressende, eller traumatiserende. Hos Kraftklinikken får du hjelp til å lytte til kroppens signaler. Gjennom veiledning vil en kunne løse opp og etter hvert fjerne noen av de belastningene som vi bærer med oss. Somatic terapi skaper rom i din kropp og ditt sinn slik at din historie får plass uten at den skaper unødvendig stress, skade eller sår.

Frida Austigard Petersen

Bestill time

Frida er utdannet fysioterapeut fra Saxion University of Applied Sciences i Nederland med fordypning innen ernæring og medisinfag. I tillegg har hun lang erfaring og kompetanse innen treningsveiledning for både idrettsutøvere, og personer med ulik smerteproblematikk.  

Frida er god til å se sine pasienter og jobber helhetlig. Dette innebærer å møte pasienten på psykososialt nivå fordi vi vet hvor sammensatt smerte er. Hos henne kan du forvente at smertene du opplever blir tatt seriøst og at hun sammen med deg ønsker å finne muligheter. Her mener Frida at nøkkelen er å finne en balanse mellom restitusjonsfaktorer (det som fyller kroppen med energi) og belastning (det som tapper energi). Når balansen er funnet jobbes det videre med å bygge opp en robust kropp som er tilpasningsdyktig og kan tåle mer over tid.    

Frida er lidenskapelig opptatt av å holde seg oppdatert innen faget og som pasient hos henne kan du forvente å få den mest effektive behandlingen for deg. Behandlingsforløpet hun legger opp vil alltid være spesifikk rettet mot dine mål. Hun er selv en aktiv styrkeløfter som konkurrer på nasjonalt og internasjonalt nivå. Dermed vet hun hvor viktig det er å komme tilbake til aktiviteten man elsker, om det er å spille håndball igjen eller gjøre hagearbeid, hun hjelper deg! 

Foto: Marius Vervik